Kylling Tikka Masala

IMG_3298 Dette er en utrolig deilig oppskrift på Kylling Tikka Masala som jeg har prøvd og feilet meg frem til i utrolig lang tid. De siste gangene har jeg vært så fornøyd med resultatet at jeg vil så gjerne dele den med dere. Denne oppskriften danker Toro-bokser og restaurant Tikka Masala (ikke Mother India sin da) langt ned i gjørma, men det er jo min mening da. Og Anders sin mening.

Du trenger:

Ca 600 g kylling / 4 kyllingfileter

Marinade:
Kyllingen bør stå i marinaden i minst to timer. Ellerså setter ikke smaken seg skikkelig. La den gjerne stå over natta også.

4 ss rapsolje/olivenolje
1 ts spisskummin
0,5 ts chilipulver
1 ts malt muskat eller som du rasper selv
1 ts malt korianderfrø
3 toppede ts tandoori masala
4 ss sitronsaft
Finhakket fersk koriander (en del kvaster)
2 hvitløksfedd
1 cm ingefær

Det er lurt å blande marinaden sammen i en lufttett boks. Den bør stå i kjøleskapet når den skal marineres såpass lenge, og da er det litt kjedelig om det skal smake Tikka Masala av resten av maten i kjøleskapet også.

Ha olje i boksen og mal opp korianderfrøene i en mortel. Her kan du selvfølgelig også bruke ferdig malt/tørket koriander:IMG_3256Tilsett resten av krydderet og press over sitron:IMG_3254 Rasp hvitløk og ingefær. Du kan også hakke til med en kniv, men pass da på at det skal finhakkes:IMG_3260 Finhakk så den ferske korianderen:IMG_3262 Bland de fine fargene godt sammen i boksen:IMG_3266 Ferdig marinade:IMG_3267 Kutt kyllingen i biter:IMG_3268 Og bland kyllingen godt sammen med marinaden:IMG_3269

Tikka Masala saus:
1/3 ts  chilipulver
1/3 ts kanel
1 ts gurkemeie
1 ss ketchup
1 boks hakkede tomater – silt
120 g yoghurt naturell
1 dl kokosmelk (gjerne Santa Maria sin Light-versjon)
1 cm ingefær
1 hvitløksfedd
Noen kvaster fersk koriander

Når den så har marinert seg ferdig så steker du den til den har fått litt farge over det hele:IMG_3286Bland så sammen 120g yoghurt naturell og 100g (1dl) kokosmelk før du heller dette over kyllingen:IMG_3283 Sil av de hakkede tomatene eller hakk opp noen cherrytomater, og tilsett også dette i kyllingen. Husk også 1 ss ketchup:IMG_3285Tilsett så krydderet og rasp over 1cm ingefær, 1 fedd hvitløk og hakk opp litt fersk koriander. La dette putre på svak til middels varme til kyllingen er gjennomstekt. IMG_3287Som tilbehør kan du ha basmatiris, naturris, fullkornsris, byggris eller grove eggnudler. I dag hadde vi basmatiris fordi vi ikke hadde noe annet, men det er også veldig godt med for eksempel grove eggnudler eller naturris.

Vi har også kuttet opp gulrøtter i skiver og sukkererter som vi woker sammen med litt havsalt:
IMG_3292
Og ferdig!
IMG_3300 IMG_3303 IMG_3294Håper det smaker!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s