Dansk hakkebøff

IMG_3237Jeg ble introdusert for denne retten av min kjære danske samboer for flere år siden nå, og det er fortsatt en storfavoritt som vi husker på å ha minst en til to ganger i måneden.

For å lage denne deilige, og ikke minst enkle middagen, trenger du:
Karbonadedeig
Salt
Pepper

Slik gjør du:

Salt og pepre karbonadedeigen mens den er hel:IMG_3231Del opp i 100 eller 200 grams emner og form de runde. Hvis du har litt vann under de på skjærebrettet fester de seg ikke. Til slutt kan du eventuelt streke de opp med en kniv på denne måten:IMG_3233

IMG_3235Ha salt og pepper på og de er klare til å stekes: IMG_3234

Som tilbehør kan du ha nesten hva som helst, vi liker å bytte på. Favoritten er nok stekt løk, ovnsbakte båtpteter eller potetmos, dampede gulrøtter og sukkererter.

Jeg kutter potetene opp i ønsket størrelse og skyller de (da henger krydderet bedre på), også har jeg på et par spiseskjeer rapsolje i en pose sammen med masse godt krydder. I dag brukte jeg oregano, timian, salt, pepper, cayennepepper og spisskummin.

IMG_3225Stekes i ca 30-35 min på 200 grader.

IMG_3224Enkelt, raskt, sunt og godt! IMG_3237 IMG_3238Nyt kvelden!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s